Přístrojová Kosmetika

07.12.2013 17:06

Kryolipolýza :  je nechirurgická, bezbolestná a neporušuje celostnost pokožky. To znamená, žádné modřiny, otoky nebo nerovnosti kůže. Druhou obrovskou výhodou je u liposukce zmražením je nulová doba rekonvalescence. Klient se ihned po provedené kryolipolýze vrací k běžnému životnímu stylu. Zákrok samotný je snadno snesitelný a pohodlný, přičemž jeho délka je obvykle přibližně 60 minut.


Výhodou je, že není potřeba držet žádnou speciální dietu, pitný režim ani pohybovou aktivitu. Kromě toho nemá kryolipolýza téměř žádná zdravotní omezení a zároveň je  maximálně bezpečná, protože nezvyšuje hladinu cholesterolu nebo triglyceridů, což dokazují rozsáhlé klinické studie. 

Vědecké studie prokázaly, že již po prvním ošetření se množství podkožního tuku sníží min. o 25 % a efekt dále vzrůstá v průběhu následujících měsíců. Navíc oproti ostatním způsobům liposukce je úbytek tuku ihned pozorovatelný u každého jedince a tukové buňky jsou trvale pryč.

 

Jak ošetření probíhá?

Tuková tkáň v ošetřované oblasti je díky speciálně konstruovanému aplikátoru efektivně zabrána tak, aby co největší její část byla chlazena. To vede k efektivní redukci tuku v ošetřované oblasti. Současně speciální těsnění chrání pokožku před podchlazením a působí jednotně na ošetřovanou oblast. Ochlazení a krystalizace v  tukové oblasti spustí proces apoptózy (řízené úmrtí buňky), při které tukové buňky obdrží signál, který způsobí jejich odumření. Přirozená obrany schopnost těla, tedy makrofágy - buňky přirozené imunity - následně tyto odumřelé buňky vyloučí z organismu.

 

Kontraindikace :  pro užití této metody jsou pouze u rizikových skupin a to v těchto případech onemocnění: vysoký cholesterol, vysoký krevní tlak, závažná onemocnění jater, ledvin, srdeční selhání, trombofilní stavy (léky proti srážlivosti krve), zvýšená krvácivost, epilepsie, rakovina, kovové a plastové implantáty v těle, kardiostimulátor, menstruace, těhotenství, kojení, vážná cukrovka, atopický ekzémy, kožní onemocnění na místě ošetření, alergie na chlad, problémy s termoregulací těla, imunodeficience a citlivost kůže, Raynaudova choroba, kryoglobulinemie, hypoproteinémie, těžké omrzliny, nádorová onemocnění.